The Making of ‘Big Life’

In 2009 was het tijd voor weer een nieuwe uitdaging, als solo-artiest dan nog wel. Componist Marc Paelinck, tekstschrijver Martin King en producer Lex De Groot zagen in Eric de idéale man voor de opname van een “humoristisch getint zonnig en vrolijk nummer”. Eric, die weet van aanpakken en houdt van uitdagingen, zag dat onmiddelijk zitten en creëerde speciaal voor de song een nieuw zuiders accent en het resultaat was Big life.

Doorheen het lied “Big Life” ontpopt Eric zich van een arme straatkerel tot een rijke levensgenieter die zich weet te omringen met bloedmooie grieten, parelwitte stranden met wuivende palmbomen, een azuurblauwe zee en overheerlijke coctails.

In het lied bezingt Eric de droom van ieder mens om elke dag opnieuw een zalig en onbezorgd luxeleven te leiden. Zeker in deze huidige tijden van crisis kan men hier alleen maar vrolijker van worden. Spijtig genoeg blijft het lied van Eric Baranyanka bij een droom en is het “Big Life” slechts van zeer korte duur.

De single “Big Life” is geen alleenstaand feit. Deze song kadert binnen een groots muzikaal project met internationale ambities.