Mijn verhaal


De Babbelboom

babbelboomboekHet mes van zingen en acteren snijdt echter aan twee kanten. De meeste Afrikanen zijn immers zwart en Eric is daar geen uitzondering op. Maar voor zwarten liggen de musicalrollen niet voor het grijpen. Uit eigen ondervinding weet Eric dat regisseurs altijd op zoek zijn naar een stereotiepe dikke, dunne of schele. Naar zwarte acteurs is amper vraag en dat wekt frustratie op.

Toch kan het nuttig zijn om de realiteit een handje te helpen. Eric verzon een verhaal over een jong Afrikaans stamhoofd dat ervan droomt om Europa te verkennen. Deze verhaallijn vormde het scenario voor de kleine musical “De Voorspelling”, waarin zowel Afrika als Europa aan bod moesten komen. Toen Eric het verhaal aan verschillende mensen lezen liet, kreeg hij altijd hetzelfde te horen: “Leuk kinderboek, Eric!”

Wanneer ook uitgeverij Manteau een echt kinderboek in zijn oorspronkelijke scenario zag,  deed Eric een beroep op zijn vriend Jan Vankeerberghen. Jan zou de illustraties verzorgen en de juiste Afrikaanse toets in de tekeningen weten te verwerken.

Eric schreef vervolgens een tweede verhaal (“Subundu en de boom”). Tezamen met nog twee traditionele Afrikaanse verhalen, die Eric al jaren verteld, was het boek “De Babbelboom” geboren. Het boek werd in maart 2006 uitgegeven bij uitgeverij Manteau.

Ondertussen zet Eric nog zijn eigen babbelboom op in scholen, culturele centra en overal waar men hem vraagt. Samen met zijn muzikanten Steven “Esteban“ Jacobs (toetsen) en Michel“Angelo” Batsoni (percussie) zingt en vertelt Eric op een interactieve en onderhoudende manier, net zoals de traditionele Afrikaanse vertellers dat vroeger deden. Eric neemt u mee op een magische reis die de kinderen en het kind in u zal laten dromen, huilen, maar ook lachen. Om het met de woorden van regisseur Jos Dom te zeggen: “Eric is een geboren verteller.”

Laat je meenemen onder de babbelboom en download hier de inleiding van het verhaal.

 

Binnenkort zal er op VtmKzoom een nieuwe 3D reeks verschijnen met al deze babbelboom verhalen.
Bekijk hieronder alvast de trailer van ‘Eric en the Tick Tocks’!

De Babbelboom from Fabrique Fantastique on Vimeo.

De Rattenvanger

Eric en zijn maatjes nemen je mee in een onvergetelijke dansende en zingende stoet door het bos of de stad. Tijdens deze stoet kom je allerlei personages tegen! Wil jij dit ook meemaken? Laat het Eric snel weten.